Om Hornstull

HANDELSPLATSEN:

Vi pratar inte så mycket om livsstil, kallar inte heller Hornstull för ”Stockholms Brooklyn” och är absolut inte Skandinaviens största galleria. Vi är först och främst ett stadsdelscentrum. En plats där du kan ta en öl, köpa värktabletter, käka lunch, träffa vänner, handla mat, shoppa kläder och vänta på bussen hem. Här hittar du sådant som du brukar hitta i ett vanligt centrum – H&M, Hemköp och 7-Eleven på hörnet. Men också en av världens bästa barer, några riktigt bra restauranger, en populär nattklubb och en äkta barberare.
Välkommen till 36 butiker, caféer och restauranger!

Handelsplatsen ägs och förvaltas av Bonnier Fastigheter.

 

HORNSTULLSPRISET:

Hornstullspriset är ett hedersomnämnande och ett ekonomiskt stipendium på 20.000 kronor. Priset ska tilldelas en person eller organisation som verkar i Hornstull och som på ett anmärkningsvärt eller extraordinärt sätt bidrar till området och människorna som rör sig på platsen. En person eller organisation vars engagemang har gjort Hornstull till en lite bättre plats, helt enkelt. Pengarna ska gå till att stärka den egna verksamheten eller för att uppmuntra liknande verksamheter i området.

 

HORNSTULLSKARTAN:

David Ehrenstråhle är en grafisk formgivare som nått framgång med sina vackra kartor över storstäder. Nu har han porträtterat Hornstull i en personlig tolkning av den stadsdel där han också bor. Hornstullskartan har tryckts i en begränsad signerad upplaga och kan köpas i handelsplatsen. Du hittar kartan hos butiken Aplace Below på gatuplan. Kartan kostar 700 kr och pengarna går till Hornstullspriset, vårt stipendium som årligen ges till en person eller organisation som bidragit till att göra Hornstull till en bättre plats.